Categories
За доктори Инструменти

Дентален хируршки сет TSK 3000

Tapered Internal Surgical Kit – TSK 3000
 • 40% помал и 40% полесен од други сетови
 • многуфункционален, со заштитен капак на зглобови, лесно подвижен
 • лесен за расклопување и склопување при чистење
 • удобни позиции за шишенцата на имплантите при операција
 • празни места за други инструменти како стоп дрилови или продолжителни дрилови

Хируршкиот сет следи интуитивен распоред, го води хирургот редоследно до инструментите. Редоследот започнува во горниот лев агол и оди од лево на десно до доле.

Categories
За доктори Инструменти

AutoTac® system kit

AutoTac е единствениот систем за фиксација на мембрани, кој овозможува ефикасно поставување на мембраната со едно притискање на копчето. Преку патентираниот држач се поставуваат титаниумски пинови кои ја стабилизираат мембраната за време на процесот на лекување.

autotac

Доаѓа спакуван во касета заедно со:

 • Анатомаска пинцета,
 • AutoTac Delivery Handle
 • Касетата во која се поставени титаниумските пинови.
Доаѓа заедно со 21 пин, а ги има во димензиja од 3мм.
Пиновите откако ќе бидат потрошени можете да ги нарачате поединечно, доаѓаат во паковка по пет пина (AutoTac Titanium Tack Vial, pkg of 5)
Categories
За доктори Инструменти

Bone screw kit

Bone Screw Kit
 • 24 Screwsbsk
  • (6) 1.4x8mm Micro Screws
  • (6) 1.4x10mm Micro Screws
  • (6) 2.0x10mm Micro Screws
  • (6) 2.0x12mm Micro Screws
 • Flexible Micro Mesh
 • Comprehensive Instrument Set
 • Screwdriver Body
 • Autoclavable Screw Block with Lid