Categories
Биолошки материјали За доктори

Grafton

Кога се употребува супстанца како коскен графт, професионалците имаат потреба од јасност и флексибилност во однос на својствата на графт материјалите. Докажаниот  клинички успех на Grafton DBM при употребата и неговата примена во различни случаи ги обезбедува овие услови, како при регенерација на коската при периодонтален или екстракционен случај, така и при графтинг процедури како синус лифт  или латерална аугментација. Grafton овозможува  регенерација на коскената висина и ширина (обновување на коскениот волумен) .

grafton_intro

 

  • Grafton DBM се нуди во форма на Matrix Plugs, Putty во шприц или шишенце, Flex-ленти и Pasteв шприц;
  • Докажана остеоиндукција при набљудување на in vivo модели;
  • Исклучителна остеоиндукција, постигната преку технологијата Bone Fiber.