Categories
За доктори Протетика

Multi-unit

Предностите на BioHorizons
 • Поголем избор на величини, височини и можност за примена на ангулирани абатменти, во споредба со конкурентите.
 • Единствен систем кој нуди, multi-unit абатменти на импланти со дијаметар од 3.00mm
 • Значително намалување на трошоците, во однос на конкурентите.
 1. Ангулирани абатменти
  Нуди поголем избор на ангулацији и незначителни латерални отклони, осигурувајќи безкомпромисна цврстина, комоција и леснотија.
 2. 45° конусна врска
  Multi-unit абатментите имат можност да дозволат различни ангулации до 22.5°, за да се помогне осигурувањето на пасивното легнување на мостовите и разноликост при поставување на различни импланти.
 3. Низок профил, анатомски дизајн
  Профилите со различни широчини на абатментите лесно пасираат на имплантите при големо или мало количство на ткиво, осигурувајќи оптимално оцртување на меките ткива со различни височини на прстенот.
 1. Абатмент винт за зафаќање
  За поставување на aнгулирани абатменти со една рака со 0.50″ Hex или Unigrip™ Driver.