Categories
За пациенти

Пресадување на меко ткиво

 Пред                                                                                                                                Потоа

Зашто да ја лекуваме рецесијата на непцата

Неправилното четкање на забите при миење и периодонталната болест се две главни причини за рецесија, што може да доведе до следново:

  • непривлечна насмевка
  • зголемена чуствителност на топло, студено и благо
  • коскена загуба
  • кариес на вратот на забите
  • задржување на плак
  • ризик од понатамошна рецесија