Categories
Едукација

КУРС ПО ИМПЛАНТОЛОГИЈА И ПИЕЗОХИРУРГИЈА

Орал Естетик Трејд и W&H со заеднички курс во Скопје

Како официјални спонзори, имаме чест да Ви најавиме уште еден врвен курс, овој пат од областа на имплантологијата и пиезохирургијата. Курсот ќе трае 2 дена и ќе се одржува на 9ти и 10ти април во хотел StoneBridge и Карадент Дентал Центар во Скопје, каде што за теоретскиот дел ќе се погрижи Др. Бранимир Кирилов од Софија, Бугарија, а за операцијата во живо, Др. Венци Карапеев.

biohorizons laser-lok dental implants

w&h micromotor for piezosurgery

 

Што добивам со овој курс?

 • Операција во живо и демонстрација на на пиезохирургија, латерален синус лифт со аугментација и коскени графтови и поставување на BioHorizons имплант со Laser-Lok.
 • Теоретски дел, каде што Др. Кирилов ќе презентира нови перспективи и оперативни техники
 • Практичен дел, каде што Вие ќе поставите имплант и ќе употребите пиезохирургија во комбинација со коскен графт при имплантирање и синус лифт.

 

Детални информации околу целосната програма
Categories
Едукација

Biohorizons international symposium, Mexico

Со цел да обезбеди врвна обука за идните и веќе постоечки имплантолози, Vesica има чест да ги покани оралните хирурзи на Глобалниот Симпозиум на BioHorizons во Канкун, Мексико кој ќе се одржи од 28 до 30 април 2016 година.

Тема на симозиумот: “Намалување на ризикот и подобрување на резултатите од имплантологијата”

cancun2

Место на одржување на симпозиумот ќе биде Moon Palace Golf & Spa Resort, каде што учесниците добиваат соба за 4 ноќевања на база all-inclusive. На симпозиумот ќе имате можност да поминете време со едни од најважните имиња од областа на имплантологијата, кои воедно и ќе ви го пренесат знаењето преку тродневен интензивен курс за совладување на напредните имплантолошки техники и намалување на ризиците при имплантирање.

Како и Вие да станете дел од овој симпозиум?

Во соработка со македонски tour-operator, а воедно и со визија за идна меѓусебна соработка, нашите клиенти ќе добијат бесплатно учество на симпозиумот со следната bhiscпонуда:

 • За купени 40 импланти со абатмент добивате бесплатно присуство за еден доктор со вклучена симпозиумска такса.
 • За купени 50 импланти со абатмент добивате бесплатно присуство за еден доктор со вклучена симпозиумска такса и еден придружник.

Понудата вклучува all-inclusive сместување, котизација за симпозиумот, повратен авио-билет, трансфери и туристички такси.

 

Доколку сте заинтересирани или имате било какви прашања околу условите, роковите и деталите за патувањето ве молиме веднаш контактирајте не

389 2 6156000 / +389 70 377720 / info@vesica.mk

 • Асистираме при вадење на виза за Мексико
 • Цените на авиобилетите може да варираат
Categories
За доктори Протетика

Simple solutions

Laser-Lok has been shown to:
 • Inhibit epithelial downgrowth 11,27
 • Attract a physical connective tissue attachment 11,27
 • Preserve the coronal level of bone 11,27

 

Laser-Lok micro-channels
Laser-Lok micro-channels with soft tissue attachment

In a recent study, Laser-Lok abutments and standard abutments were randomly placed on implants with a grit-blasted surface to evaluate the differences. In this proof-of-principle study, a small band of Laser-Lok microchannels was shown to inhibit epithelial downgrowth and establish a connective tissue attachment similar to Laser-Lok implants. 1

The connective tissue attachment was established above the dental implant-abutment connection and even on implants with a machined collar.1 The resulting crestal bone levels were higher than what was seen with standard abutments and provides some insight into the role soft tissue stability may play in maintaining crestal bone health.

Images courtesy of Myron Nevins, DDS 27

Categories
За доктори Протетика

3inOne Абатмент

 • Монтирање на имплант
 • Отепчаточен трансфер
 • Финален абатмент

Може да се порача одделно или во комплет со Tapered Internal импланти.

 

                                                                            
 1. Implant mount for delivering the implant to the surgical site
 2. Closed tray transfer coping (with a ball-top screw)
 3. Aesthetic gold-hued final abutment
Categories
За доктори Протетика

TeethXpress

 
1. Оптимизирана форма на резбата

Компресивната резба е разработена за исклучителна стабилност при имидијатно оптоварување.

2. Laser-Lok технологија

Создава биолошко спојување и заштита на кресталната коска.

3. Компоненти на Multi-unit

Интелигентен дизајн на компонентите за разноликост при поставувањето и леснотија при работата.

4. Кратки импланти со Laser-Lok Complete

По-брза остетоинтеграција* и заштита на коската, поради обработката на целото тело на имплантот со Laser-Lok технологијата.